ОБЛРАДА ПОДІЛЯЄ СТУРБОВАНІСТЬ ПРОФСПІЛОК

Як ми вже повідомляли, нещодавно Дніпропетровське обласне об’єднання профспілок надіслало звернення до Прем’єр-міністра України В.Гройсмана, облдержадміністрації, обласної ради та Федерації профспілок України, у якому висловило стурбованість з приводу зростання цін на продукти харчування. Днями до облпрофцентру надійшла відповідь від в.о. голови облради М.Куюмчана, у якій йдеться про наступне:

«Поділяємо стурбованість Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок стосовно ситуації зі зростанням цін на продукти харчування.

Сподіваємося, що рішення уряду України щодо скасування держрегулювання усуне адміністративний тиск на бізнес, сприятиме розвитку конкуренції та дерегуляції у сфері ціноутворення у найближчий час.

Необхідно також врахувати, що за останній час відбулося зростання собівартості виробництва продуктів харчування через збільшення розміру мінімальної заробітної плати, комунальних послуг, палива та інших складових виробництва, а також відбуваються сезонні коливання цін.

Разом з тим треба зазначити, що порушені у заяві питання не належать до компетенції обласної ради й не можуть бути вирішені нею самостійно.

Однак депутати обласної ради шукають можливості для підтримки розвитку бізнесу з метою зміцнення економіки регіону, щоб позитивно впливати на доходи населення та створювати конкурентоспроможне ринкове середовище. Наприклад, на останній сесії обласної ради, яка відбулася 1 грудня 2017 року, прийнята ще одна регіональна Програма інтенсифікації розвитку малого та середнього бізнесу у Дніпропетровській області на 2018-2020 роки (зі змістом програми можна ознайомитися на офіційному сайті обласної ради).

Вважаємо, що заява обласного об’єднання профспілок до уряду України спонукатиме до додаткового розгляду стану справ зі стримування цін та підтримки незахищених верств населення, а також до прискорення реформування економіки України.

Враховуючи вищевикладене, обласна рада підтримує заяву обласного об’єднання профспілок і планує спільно працювати з відповідних питань у межах своєї компетенції».

 Прес-центр облпрофоб'єднання.