1 травня - День праці

1 травня 2018 року в Україні, як і в багатьох країнах світу, буде відзначається День праці

Враховуючи напружену політичну та соціально-економічну ситуацію в країні, численні звернення членів профспілок до виборних профорганів стосовно зростання вартості життя і подальшого наступу на їхні трудові права, відзначалось на засіданні президії Дніпропетровського облпрофоб’єднання 16.04.18 р., де розглядалось питання «Про відзначення Дня праці – 1 Травня», профспілки вважають за необхідне використати Першотравневі заходи для висловлення своїх вимог до органів влади і роботодавців стосовно необхідності підвищення рівня оплати праці, належних її умов, збереження соціальних гарантій та припинення зазіхань на права профспілок.

Президія обласного об’єднання профспілок вирішила:

  • Схвалити Звернення президії Обласного профоб’єднання до членів профспілок з нагоди Дня праці – 1 Травняпід гаслом «Профспілки – за гідну працю і справедливу зарплату!».
  • Рекомендувати членським організаціям обласного профоб’єднання та їхнім виборним органам: напередодні Дня праці провести в трудових колективах заходи, спрямовані на підвищення ефективності соціального діалогу щодо реалізації колективних договорів та угод; організувати вшанування передовиків виробництва, ветеранів праці, трудових династій і працюючої молоді.
  • Запропонувати керівництву та членським організаціям обласного профоб’єднання виступити в засобах масової інформації з висвітленням позиції профспілок по відстоюванню інтересів трудящих.

 

ЗВЕРНЕННЯ

Президії Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок

з нагоди Дня праці – 1 Травня

    

Шановні спілчани!

Шановні ветерани праці і профспілкового руху!

1 травня трудова Дніпропетровщина відзначає День праці, який є днем боротьби трудящих всієї планети за свої права на гідну працю та умови життя.

Дніпропетровське обласне об’єднання профспілок, як найбільше за чисельністю територіальне профоб’єднання України, представляє і захищає трудові, соціально-економічні права працівників усіх сфер економіки, домагається дотримання владою та роботодавцями конституційних прав і свобод громадян.

Виступаючи за розбудову нашої країни на засадах солідарності, рівності, соціальної справедливості, профспілки наполягають на забезпеченні повної зайнятості, гідної заробітної плати, якісних та безпечних робочих місць через вдосконалення соціального діалогу на всіх рівнях.

Профспілки підтримують євроінтеграційний напрямок розвитку держави. курс на впровадження європейських стандартів життя, кардинального підвищення розмірів основних державних соціальних стандартів та гарантій задля скорочення соціальної нерівності, поступального розвитку країни та Придніпров’я.

Але в той же час ми заявляємо категоричне «ні» нинішньому наступу влади та роботодавців на права і свободи людей найманої праці та всіх громадян. Працююча людина не повинна бути бідною!

Профспілки вимагають забезпечити адекватне зростанню цін підвищення зарплат до європейського рівня, припинення зазіхань на права профспілок.

Закликаємо вас, дорогі спілчани, – усіх, кому не байдужа власна доля, майбутнє наших дітей і онуків, хто вболіває за цілісність та незалежність України – взяти активну участь у профспілкових Першотравневих заходах під гаслом: «Профспілки – за гідну працю і справедливу зарплату!».

Тільки єдність, наполегливість і принциповість в боротьбі за свої права дозволить поліпшити наше життя.

Нових успіхів у цій благородній справі, ентузіазму та натхнення!

Зі святом вас ПРАЦІ, ВЕСНИ, СОЛІДАРНОСТІ та ЄДНАННЯ!