Профспілки вийдуть на акції протесту!

10 січня 2020 року профспілками буде проведено попереджувальну акцію-пікетування Комітету соціальної політики та захисту прав ветеранів Верховної Ради України (м. Київ, вул. Банкова, 6-8) під час розгляду проекту закону «Про працю» (реєстр.№ 2708), який схвалено Кабінетом Міністрів України та передано до Верховної Ради України.

За оцінками профспілок, зазначений законопроект значно погіршує права та гарантії працівників, позбавляє профспілки на представництво та захист прав працівника.

Збір учасників акції на майдані Незалежності (біля монументу Незалежності) з 13.00 до 13.20.

Піша хода по вулиці Героїв Небесної Сотні та Інститутській до вул. Банкова, 6-8.

Початок пікетування Комітету Верховної Ради України з 13.40.

15 січня 2020 відбудеться повторне пікетування Комітету Верховної Ради України, коли розглядатимуться законопроекти: про медіацію (реєстр. № 2706) та про страйки та локаути (реєстр. № 2682), які порушують права працівників та несуть загрозу існуванню самих профспілок.

 16 січня ц.р. скликається Всеукраїнське профспілкове віче у м. Києві та регіонах України на захист конституційних трудових і соціально-економічних прав працівників і діяльності профспілок.

Нагадуємо, що членами СПО об'єднань профспілок 28 грудня 2019 року ініційовано проведення колективних протестних дій аж до організації загальнонаціонального страйку.

Прес-центр ФПУ.