Проти кризи – спільні дії

  В рамках соціального діалогу дніпропетровські профспілки активно взаємодіють з органами влади, об’єднаннями роботодавців та іншими структурами. Особливо це актуально нині, в період економічної нестабільності на фоні пандемії, скорочення зайнятості та зниження життєвого рівня працюючих.

  Ось і сьогодні, 26 березня у Будинку профспілок відбулась зустріч голови Облпрофоб’єднання Віталія Дубіля з керівником Федерації організацій роботодавців Віктором Сергєєвим та президентом Дніпропетровської торгово-промислової палати Віталієм Жмуренко. Вона була присвячена  запровадженню в регіоні програми «COVID-19 Бізнес-клініки», яка реалізується Торгово-промисловою палатою для надання консультаційної та інформаційної підтримки середнім, малим та мікропідприємствам Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Черкаської областей та контрольованої частини Донецької області. Насамперед ці послуги будуть стосуватися підприємств машинобудівної та металообробної, хімічної, переробної, електротехнічної промисловості, готельного бізнесу та громадського харчування.

33333337

   Зазначимо, що програма «COVID-19 Бізнес-клініки» спільно впроваджується і фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини для надання практичної підтримки бізнесу з різних регіонів України та сфер економіки задля подолання викликаної пандемією кризи. На Дніпропетровщині вона стартує з квітня і до неї будуть залучені органи влади, бізнесові асоціації, профспілки, засоби масової інформації.

 Аспекти цієї взаємодії й обговорювались під час зустрічі в облпрофцентрі. Її учасники зазначили важливість підтримки підприємств та їхніх працівників у  непрості часі.

 За словами голови Облпрофоб’єднання В.Дубіля, планується залучити до цієї роботи представників галузевих профспілок, що, на думку профспілок, сприятиме пошуку шляхів відновлення виробництва та забезпечення зайнятості працюючих.

Прес-центр Облпрофоб'єднання