OБ’ЄДНАНІ СПІЛЬНОЮ МЕТОЮ

   Цими днями керівники обласних галузевих профспілок Дніпропетровщини в онлайн-режимі беруть участь у «Регіональному тижні Всеукраїнської асоціації ОТГ» (раніше цей захід відбувся ще в ряді областей). Під час нього розглядаються актуальні питання, які стосуються не тільки діяльності громад та важливих соціальних аспектів, але й опосередковано роботи на місцях в нових умовах профспілкових організацій освітян, культпрацівників, медиків, аграріїв, комунальників, держслужбовців та інших.

   Зазначимо, що останнім часом профспілки області приділяють значну увагу проблемам, які виникають в ході децентралізації. З метою їх вирішення вони, зокрема, уклали Угоду з регіональним відділенням Асоціації ОТГ, яка активно реалізується й сприяє вдосконаленню системи місцевого самоврядування в інтересах членів профспілок і всього населення, а також збереженню профорганізацій на місцях.

  За цей час було надіслано кілька спільних з Асоціацією звернень до центральних органів влади щодо необхідності врахування інтересів громад у процесі децентралізації. Проводились також спільні заходи, в тому числі Спартакіада ОТГ області.

  Важливо, що 12 квітня під час відкриття Тижня було підписано Меморандум про партнерство між Дніпропетровською обласною держадміністрацією та регіональним відділенням Асоціації ОТГ, що, безумовно, дасть новий поштовх розвитку місцевих громад та посприяє поліпшенню якості життя їхніх мешканців.

Прес-центр Дніпропетровського облпрофобєднання.