Молодому поколінню – нові можливості

  У Будинку профспілок м. Дніпра відбувся регіональний навчальний тренінг для молодих профспілкових активістів «Активна молодь – сильна профспілка».

 Його ініціатором та організатором виступила  Федерація профспілок України за підтримки Міжнародної Організації Праці (МОП) та МЗС Данії. Участь у тренінгу взяли молоді представники трудових колективів Кіровоградської, Донецької, Миколаївської, Одеської, Херсонської, Харківської, Запорізької, Дніпропетровської областей.
   Захід відкрив заступник голови ФПУ Євген Драп'ятий, який підкреслив важливість молодіжного напряму роботи профспілок, підвищення рівня підготовки молодих профактивістів, щоб вони могли на рівних вести перемовини як з роботодавцями, так і з представниками органів влади. На цьому, зокрема, особливо наголошувалось під час нещодавнього VIII з’їзду ФПУ.
 Учасників тренінгу привітав голова Дніпропетровського обласного об’єднання Віталій Дубіль. Він розповів молоді про основні напрями роботи профспілок регіону, особливості діяльності територіального профоб’єднання в сучасних умовах, організацію роботи виробничих колективів та бюджетної сфери. Він також побажав профактивістам плідного навчання.
   Стратегічні напрями діяльності профспілок України та особливості їх роботи в умовах децентралізації влади презентували керівниця департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями апарату ФПУ Лариса Ровчак, а про міжнародні механізми захисту прав профспілок – заступник керівника департаменту міжнародних зв'язків апарату ФПУ Роман Кравчик.
  Основною локацією триденного тренінгу став Навчальний центр Дніпропетровського облпрофоб’єднання, де створені сучасні умови для навчання, спілкування та проживання.
  Особлива увага під час тренінгу приділялася обговоренню практики роботи Молодіжних рад профорганізацій, питань модернізації діяльності профспілок, колективно-договірного регулювання, вдосконалення інформаційної роботи та ін.

Прес-центр Дніпропетровського
облпрофоб’єднання