ВНЕСЕНО ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ РОЗСЛІДУВАННЯ ТА ОБЛІКУ НЕЩАСНИХ ВИПАДКІВ, ПРОФЕСІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ ТА АВАРІЙ НА ВИРОБНИЦТВІ

20 січня 2023 року Уряд вніс зміни до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві.
 
Порядок доповнено новим розділом «Процедура розслідування нещасних випадків в період дії правового режиму воєнного (надзвичайного) стану в Україні або окремих її місцевостях». Ним передбачено спрощену процедуру розслідування нещасних випадків, що відбулися з працівниками підприємств (установ, організацій), їх філій, представництв та інших відокремлених і структурних підрозділів під час виконання трудових обовʼязків унаслідок воєнних (бойових) дій.
Розслідування таких нещасних випадків проводитиметься за місцем їх настання.
Також удосконалено структуру акта за формою Н-1, зменшено кількісний склад комісії із спеціального розслідування нещасних випадків та її обов’язки, а також спрощено процес оформлення документів за результатами її роботи.
Крім того, запроваджено можливість дистанційного засідання комісії з розслідування нещасного випадку з використанням засобів конференц-зв’язку, а також підписання протоколів та актів членами комісії і затвердження їх керівником органу, що утворив спеціальну комісію, шляхом накладання кваліфікованого електронного підпису.
Детальніше:
 
За матеріалами сайту ФПУ
 
personal injury attorneys broward county florida