Зустріч з галузевим профактивом

   Під час проведення IV Національної конференції «Роль та завдання профспілок у процесі децентралізації влади в Україні», яка проходила у Дніпрі, обласний центр відвідав голова Центрального комітету профспілки працівників держустанов Юрій Піжук.

   Голова ЦК не тільки взяв участь у роботі конференції, на якій, до речі, також були присутні заступники голів Федерації профспілок України - Євген Драп’ятий та Дніпропетровської ОДА – Олег Кужман, голови ЦК профспілок різних галузей України – Василь Андреєв, Валерій Васильєв, Вікторія Коваль, Сергій Комишев, Людмила Перелигіна, Юрій Піжук, Неля Паламарчук, Олексій Романюк - та обласних об’єднань профспілок, але й взяв участь у роботі однієї з 4 секцій конференції «Територіальні громади та профспілкові організації бюджетної сфери».

Разом з головами Дніпропетровського облпрофоб’єднання - Віталієм Дубілем та обласного комітету профспілки працівників державних установ - Зінаїдою Бедринець, а також іншими учасниками роботи цієї секції він активно обговорював не до кінця врегульовані законодавством питання та проблеми при формуванні, діяльності об’єднаних громад та створенні первинних профспілкових організацій в громадах, збереженні галузевого принципу діяльності профспілкових організацій працівників освіти, медицини, культури, державних установ та органів місцевого самоврядування.

  Далі Ю.Піжук зустрівся з членами президії обкому галузевої профспілки та профактивом області. Було обговорено низку питань, зокрема, щодо соціально-економічного захисту державних службовців, умов їх пенсійного забезпечення. Ю.Піжук розповів про вжиті з боку Центрального комітету заходи щодо врегулювання цих питань. Він зазначив позитивну та активну роботу Дніпропетровського обкому профспілки зі створення первинних профспілкових організацій в об’єднаних громадах (із 34 ОТГ в 24-х вже створені первинні профспілкові організації). Треба зазначити, що З.Бедринець є членом робочої групи в Центрі розвитку місцевого самоврядування та активно співпрацює з офісом реформ в Дніпропетровській області та з його директором - О. Тертишною.

  Також голова ЦК вручив за особистий вагомий внесок щодо представництва і захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів працюючих грамоти Олені Савченко-Сватко, члену Центрального комітету, голові первинної профспілкової організації Дніпропетровської обласної ради, заступнику керуючого справами – начальнику відділу виконавчого апарату Дніпропетровської обласної ради та Сергію Філіпкову, голові первинної профспілкової організації, начальнику відділу Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області  

  В період перебування на Дніпропетровщині Ю.Піжук разом з головою обкому З. Бедринець відвідали й обласний офіс реформ. Профлідер виступив перед слухачами семінару з інформацією про участь профспілок України в процесі децентралізації, реформуванні місцевого самоврядування і територіальної   організації влади в регіонах з метою підвищення рівня життя населення, надання якісних, доступних послуг кожному громадянину України.

З.Бедринець

Довідкове: в роботі IV Національної конференції також взяли участь - Сергій Савчук, координатор МОП в Україні; Кейт Хой, Ганс Ларсен та Максим Васютін – представники профспілки 3F, яка входить в Конфедерацію профспілок Данії та є однією з найпотужніших профспілок Європи.

Профспілка 3F давно та плідно працює з Федерацією профспілок України. На даний час реалізується спільний дансько-український проект по удосконаленню навчання профспілкових активістів. Членом керівного комітету проекту від України являється голова Дніпропетровського облпрофоб’єднання Віталій Дубіль.