Руки геть від профспілкової власності!

     12 квітня, у Полтаві представники профспілкових організацій 15-ти обласних центрів України, в т.ч. й Дніпропетровщини, солідарно виступили проти свавілля влади, яка своїми незаконним рішеннями намагається  відібрати у профспілок Полтавщини їхній будинок та передати його органам прокуратури. Про це йдеться у повідомлені прес-центру ФПУ.

   В акції протесту біля стін Прокуратури, Господарського суду Полтавської області та Полтавської облдержадміністрації взяли участь більше 2-х тисяч профспілкових активістів та представників громадськості. Вони рішуче засудили протиправні дії органів, які мали би стояти на сторожі законних прав та інтересів членів профспілок.

   

Фото С.Капиці

 Після мітингу, на якому виступили голова Полтавської обласної ради профспілок Леонід Вернигора, заступник голови Дніпропетровського облпрофоб’єднання Юрій Чернов, голова Об’єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко, голова Федерації профспілок Черкаської області  Петро Шевченко, інші представники територіальних профоб’єднань та галузевих профспілок: працівників ЖКГ, освіти і науки, «Машприлад», колона протестувальників направилась до обласного Господарського суду, де розгорнуто пікет.

     Профспілкові вимоги передано керівництву органів місцевої влади та самоврядування.