Про історію і сучасність

Як вже повідомлялось, у Навчальному центрі Обласного об’єднання профспілок проходить цикл учбових семінарів для профкадрів та профактивістів Дніпропетровського теркому профспілки працівників вугільної промисловості, який очолює Сергій Юнак. 

Протягом 5-7 квітня навчались керівники первинних профорганізацій, цехових, дільничних комітетів та профактив шахт «Самарська» та «Героїв Космосу» ПАТ ДТЕК «Павлоградвугілля». Слухачі були ознайомлені з сучасним станом профспілкового руху Придніпров’я України і світу (цей огляд зробив радник голови облпрофоб’єднання Сергій Капиця), особливостями правозахисної та інформаційної роботи, психологічними аспектами спілкування у профспілковій діяльності.

Слухачам була запропонована лекція «Профспілки Дніпропетровщини: історія і сучасність», з якою виступив керівник прес-центру облпрофоб’єднання, член Національної спілки журналістів України краєзнавець Віктор Коврига, який багато років займається вивченням історії профспілок Придніпров’я. Зокрема, він звернув увагу присутніх на те, що цього року вже буде відзначатися 115-річчя зародження організованого профспілкового руху Дніпропетровщини, яскраві сторінки в історію якого внесла профспілка вугільників. І на сьогодні терком профспілки залишається одним з найактивніших в облпрофоб’єднанні. Насамперед, це стосується боротьби за забезпечення гідної оплати праці, збереження робочих місць та недопущення запланованого закриття шахт. Крім того, велика увага приділяється організаційно-масовій, кадровій, інформаційно-пропагандистській роботі, навчанню профактиву, а також підтримці народних музеїв історії шахт. Саме керівництво теркому виступило ініціатором включення до програми навчання профкадрів і активу лекцій з історії та сьогодення профспілкового руху.

                                                              Прес-центр Дніпропетровського

облпрофоб’єднання.