Активізувати молодіжний рух

З 17 по 19 травня на території санаторію «Курорт «Орлівщина» відбувся виїзний навчальний семінар Молодіжної ради облпрофоб’єднання, в якому взяли участь представники профспілкової молоді від 14 обласних галузевих профорганізацій.

Основною метою семінару, з урахуванням рішень VII з’їзду ФПУ та програмних засад діяльності обласного об’єднання профспілок на 2016-2020 роки, було визначено висвітлення актуальних питань стосовно праці молоді на підприємствах, в установах та організаціях в період децентралізації; розробка та узагальнення пропозицій щодо підвищення ефективності роботи молодіжних комісій на місцях.

Відкриваючи семінар, голова Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок Віталій Дубіль наголосив на важливості молодіжного руху в профспілках та відзначив, що в умовах сьогодення профспілкова молодь повинна бути в авангарді змін, сприяти створенню належних умов праці та дозвілля в колективах. Голова Молодіжної ради Олександр Береза загострив увагу учасників семінару на забезпеченні правовідносин молодих спеціалістів на підприємствах, для вирішення яких, в першу чергу, і потрібні активізація діяльності комісій по роботі з молоддю та посилення уваги профспілкових керівників до її потреб, зокрема в спілкуванні в конкретних ситуаціях.

В навчальному семінарі також взяв участь і заступник голови облпрофоб’єднання  Юрій Чернов, який розповів про діючу концепцію розвитку молодіжної політики, необхідність залучення молоді до діяльності профорганізацій, як одного з ефективних чинників модернізації профспілкового руху.

Семінар-навчання проводився головним спеціалістом з питань правового захисту – юрисконсультом облпрофоб’єднання Оксаною Іосиповою та головним спеціалістом   з правової роботи обласної організації профспілки працівників культури Олексієм Погрібняком. Порядок денний охоплював такі питання: права молоді в трудових правовідносинах; створення комісії з питань роботи з молоддю на підприємстві, її повноваження та організація роботи; рекомендації щодо змісту молодіжного розділу в колективному договорі; роз’яснення всіх випадків розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця; зміни в трудовому законодавстві; опрацювання, шляхом командної роботи різноманітних ситуації в роботі молоді та профспілок на підприємстві.

З кожного питання відбулась жвава, зацікавлена дискусія, у ході якої учасники заходу висловили свої думки, пропозиції та побажання щодо необхідності проведення таких семінарів у подальшому.

Відбулися також і спортивні змагання з футболу, волейболу та інших видів спорту.

                     О.Іосипова,

секретар Молодіжної ради облпрофобєднання